Opnieuw met 10 buiten in Maasmechelen

In Maasmechelen mogen de inwoners vanaf maandag met 10 in plaats van maar met 4 mensen samenkomen in openlucht, net zoals in de rest van het land. Omdat de coronacijfers stilaan in de goede richting gaan, is het niet meer nodig om strenger te zijn in Maasmechelen.

"We hadden aanvankelijk nog een extra week vakantie ingelast om te kijken of de besmettingen via de scholen verder dreigden te verspreiden. Dat bleek dan niet het geval, maar we wilden dus wel de bubbel van 4 buiten behouden", zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V). "We hebben nu beslist om ook die maatregel op te heffen en we gaan dus volledig volgens de Vlaamse en federale regels verder."

De cijfers gaan dus de goede richting uit in Maasmechelen. "De besmettingen bij de gezinnen in Maasmechelen nemen af en de algemene cijfers verslechteren niet verder, in tegenstelling tot enkele gemeenten rondom ons", aldus Terwingen. "Het lijkt dus dat we langzaamaan weer aansluiten bij de andere gemeenten die het niet zo slecht doen."

Meest gelezen