Parking Grote Markt Tienen verdwijnt in juni: alternatieve parkeerplaatsen worden voorzien

Vorig jaar in augustus startten de werken voor de heraanleg van de Grote Markt in Tienen, die een toegankelijke en verkeersluwe plek moet worden. Vanaf maandag 10 mei wordt er gewerkt aan de noordzijde. De parking op het marktplein blijft bereikbaar tot begin juni. Nadien wordt een alternatieve parkeergelegenheid voorzien.

Vanaf maandag 10 mei worden er nutsvoorzieningen, zoals rioleringen, aangelegd tussen het kruispunt met de Gilainstraat en het kruispunt met de Dr. J. Geensstraat en de Leuvensestraat in Tienen. Het kruispunt van de Grote Markt met de Dr. J. Geensstraat en Leuvensestraat zal tot begin juni open blijven, net zoals de parking op de Grote Markt.

Daarna wordt het kruispunt van de Grote Markt met de Dokter J. Geensstraat en de Leuvensestraat afgesloten. Ook de parking op de Grote Markt is dan niet meer bereikbaar, maar er wordt wel parkeergelegenheid voorzien op het nieuw aangelegde gedeelte voor het stadhuis. Er zal altijd een doorgang voorzien worden voor voetgangers waardoor woningen en winkels vlot bereikbaar blijven. De eindfase van deze werken zijn voorzien voor eind augustus.

Als alles via plan verloopt, moeten alle werken op de Grote Markt eind 2021 klaar zijn.

Meest gelezen