Pintjes worden duurder, maar niet in café "In den Congo" in Tervuren: "Hier blijven ze 1 euro"

Als volgend weekend de terrassen van de cafés en restaurants weer open mogen, zal de prijs voor een pintje waarschijnlijk verhogen. Maar dat is niet het geval in café “In den Congo” in Vossem bij Tervuren. Uitbaatster Lydia Gay zweert bij de prijs van één euro: “Drie euro voor een pintje, dat is toch te gek?”  

De kans bestaat dat je pintje op 8 mei 10 procent duurder wordt. “De brouwerijen verhogen de prijzen, en wij moeten volgen”, klinkt het bij de cafébazen. Maar niet iedereen denkt er zo over. Cafébazin Lydia Gay blijft haar pintjes in haar café in Vossem aan één euro verkopen: “Dat is al een tiental jaar zo, en de prijzen blijven nu ook hetzelfde. Ik zou zeker tot eind dit jaar één euro willen vragen, dat heeft toch zijn charmes. Als je een tournee aan de toog geeft, betaal je maar tien euro. Dat is voor veel mensen nog haalbaar. Ik vind het overdreven dat de prijzen opslaan, net nu  mensen eindelijk nog eens mogen doen wat ze graag doen.” 

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Maar raakt Lydia uit de kosten als ze haar pintjes zo goedkoop blijft tappen? “Ik heb de rekening nog niet gemaakt, ik zal het wel zien als de leveranciers komen. Het café is van ons, we hoeven geen huishuur te betalen, dat scheelt. We doen het ook heel graag, het is ons leven. We zullen wel zien.”

We zijn het beu om geen mensen te zien en niks te doen

Lydia kijkt alvast uit naar de opening van haar terras volgend weekend. “Ons terras is eigenlijk heel klein, maar wij mogen van pastoor Jan het grasplein rond de kerk gebruiken, onder de toren. We kijken ernaar uit. De eerste lockdown hadden we nog wat te doen, wat schilderen of afwassen, maar dat kan je niet blijven doen. Ons café was elke dag open en we zagen elke dag mensen. En plots niet meer, dat zijn we echt wel beu.” 

Meest gelezen