Buurt rond voetbalstadion van Oud-Heverlee Leuven heeft last van rattenplaag 

Eind januari kreeg voetbalclub OHLeuven voor het laatst de Beerschotse "ratten" op bezoek, OHL verloor met 0-1. Maar nu zitten ze met échte ratten. In de omgeving van de parking van het OHL-stadion in Leuven krioelt het ervan. De stad spreekt zelfs van een rattenplaag. Er zijn verschillende oorzaken. 

De buurtbewoners in de omgeving van de  Kardinaal Mercierlaan spreken over een echte rattenplaag. De oorzaken zijn uiteenlopend. Zo zijn er op heel wat plaatsen werken aan de Dijle bezig, waardoor ratten daar verjaagd worden. Mogelijk worden de ratten ook aangetrokken door voedsel dat wordt klaargelegd voor zwerfkatten en duiven. De stad zet daarom een firma in om de dieren te vangen en te verdelgen, maar daarmee gaat niet alles opgelost zijn.

De ratten verdelgen is noodzakelijk maar niet natuurvriendelijk, we willen ook de oorzaak van de rattenplaag wegnemen.

Thomas Van Oppens (Groen) - Schepen van stadsreiniging

"De beste manier om zo'n rattenplaag weg te werken, is om de oorzaken weg te nemen", zegt schepen van stadsreiniging Thomas Van Oppens (Groen). "We gaan dus op zoek naar wie daar voedsel voor katten en duiven legt, maar we gaan ook andere locaties die ratten kunnen aantrekken opsporen. Daarbij kijken we vooral naar gft-bakken, afvalzakken die kunnen opengaan, of composthopen waar voedsel in zit voor de dieren. Bedoeling is dus om die te detecteren en weg te werken." 

Voor voetbalclub Oud-Heverlee Leuven heeft de rattenplaag geen grote gevolgen. 

Meest gelezen