Rotonde aan afrit E40 in Aalter gaat morgen al open na nieuwe werken: "Twee weken vroeger dan gepland"

De rotonde aan het op- en afrittencomplex aan de E40 in Aalter gaat morgen weer open. Half maart werden de werken daar opgestart en zouden normaal pas midden mei afgerond zijn. "We lopen twee weken voor op schema, dus we kunnen de rotonde morgen al vrijgeven", zegt Jef Schoenmakers van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Morgen zal er alweer vlotter gereden kunnen worden aan het op- en afrittencomplex aan de E40 in Aalter. De werken die half maart startten,  zitten in een tweede fase, maar gaan vlotter dan verwacht. "We lopen twee weken voor op schema, dus we kunnen de rotonde morgen al vrijgeven", zegt woordvoerder van Agentschap Wegen en Verkeer, Jef Schoenmakers.

De huidige fase van de werken bevond zich aan de noordwestelijke tak van de rotonde, waardoor de Tieltsesteenweg volledig was afgesloten in beide richtingen. Die zal morgen dus opnieuw worden opengesteld zodat de volledige rotonde opnieuw gebruikt kan worden.

Er waren geen onvoorziene omstandigheden, waardoor we een strakke timing konden volgen 

Jef Schoenmakers, woordvoerder bij Agentschap Wegen en Verkeer

Alles is vlotter gegaan dan gepland, omdat de weersomstandigheden meezaten. Maar ook omdat er tijdens de paasvakantie en op feestdagen doorgewerkt is. "Op voorhand houden we altijd rekening met onvoorziene omstandigheden. Dat viel deze keer allemaal goed mee, waardoor we een heel strakke timing konden volgen."

Laatste fase

Vanaf morgen kunnen de werken een nieuwe fase ingaan. Dan starten ze met werken aan de "bypass", die zich bevindt aan de kant van de parking. "Dat geeft geen hinder voor het doorgaand verkeer. In de loop van mei zullen die werken volledig klaar zijn. We zeggen nu veiligheidshalve eind mei, maar als we even vlot kunnen doorwerken zoals nu, dan zal dat ook iets vroeger klaar zijn."

De werken in Aalter waren eerder al uitgevoerd, maar moesten opnieuw gedaan worden omdat het beton dat toen gebruikt werd, achteraf van slechte kwaliteit bleek te zijn. "Nu gebruiken we een andere leverancier, want wij hanteren altijd hoge kwaliteitsstandaarden. Dat is ook de reden waarom we toen besloten om de werken opnieuw uit te voeren", zegt Schoenmaekers nog.

kasto80

Meest gelezen