Roze balen in de velden van Wuustwezel voor Kankerfonds: "We hebben drie vrouwen van collega's verloren aan kanker"

In Wuustwezel liggen wel heel opvallende grasbalen in de velden. Ze zijn omwikkeld met roze plastic om zo het Kankerfonds te steunen. Per rol roze plastic gaat 3 euro naar het fonds. "Het is heel emotioneel voor ons, want 3 van onze collega loonarbeiders hebben onlangs de strijd tegen kanker verloren", vertelt Annie Rombouts.

Annie Rombouts is het brein achter de roze balen. "Tijdens een reis in Ierland zag ik overal roze balen liggen. Ik heb hen toen gevraagd waarom ze roze waren en toen hebben ze me gezegd dat het voor een goed doel was in verband met kanker", vertelt Annie aan Radio 2 Antwerpen. 

Annie heeft samen met haar man Jos Van Dijck de firma Landbouw- en grondwerken Van Dijck. "Normaal wikkelen we de balen in groene plastic, maar die roze balen zijn echt in mijn hoofd blijven spoken", gaat Annie verder. "Op een gegeven moment heb ik hier een leverancier gevonden die ook roze plastic kon leveren. Per rol roze plastic gaat er dan drie euro naar het Kankerfonds."

Beluister hier het verhaal van Annie en lees eronder verder:

Emotionele beslissing

De keuze voor de roze plastic was een emotionele beslissing. "In de afgelopen jaren hebben er drie vrouwen van collega's hier in de buurt de strijd tegen kanker verloren. Dat doet iets met een mens. Wij spraken soms met elkaar en begrepen elkaar, omdat we alle drie in dezelfde sector zitten", vertelt Annie. "Ook in de familie hebben heel wat mensen de strijd verloren en ik denk dat iedereen zo iemand kent."

Mijn man was eerst niet zo'n fan van de kleur, maar nu verdedigt hij onze roze balen

Annie Rombouts

De man van Annie was eerst niet zo'n fan van de kleur. "We wisten in het begin ook niet zeker of de kwaliteit wel goed ging zijn, want het ene plastic is het andere niet. Maar onze eerste klant was Het Boerenijsje in Loenhout. Zij waren heel enthousiast en dankzij hen is de "roze bal" aan het rollen gegaan", lacht Annie. "Nu verdedigt mijn man zelfs onze roze balen."

Maar het had ook anders kunnen gaan: "De tweede klant vond het net heel lelijk. Hij zei meteen dat hij die roze plastic wel ergens achter een hoek ging zetten, waar niemand het kon zien. Hadden meer klanten op die manier gereageerd, hadden we er waarschijnlijk mee gestopt", klinkt het. 

Meest gelezen