School in Tremelo blijft meer dan een week dicht door corona-uitbraak, ook in Aarschot gaat school dicht

In de Damiaanschool, een basisschool voor buitengewoon onderwijs in Tremelo, zijn vier leerlingen en één leerkracht besmet met het coronavirus. Omdat de leerkracht in verschillende klassen lesgeeft, wordt de school vanaf vandaag uit voorzorg gesloten. Ook in Aarschot gaat het Sancta Maria Instituut dicht. Daar worden leerkrachten en leerlingen preventief getest.

"Normaal zou een quarantaine van de klas voldoende zijn maar de situatie is hier anders", zegt burgemeester Bert De Wit (CD&V) "We hebben hier te maken met een besmette leerkracht  die in verschillende klassen kwam. Bovendien komen veel leerlingen uit de ruime regio  met de bus naar school  en vermits de Damiaanschool  vooral aangewezen is op busvervoer, en omdat nu ook meerdere busbegeleiders en chauffeurs in preventieve quarantaine zitten, is er besloten in overleg met het CLB, de directie, het schoolbestuur en de gemeente om de school tijdelijk te sluiten vanaf vandaag, tot en met 9 mei." 

De school en de leerkrachten bekijken nu hoe het verder moet met het onderwijs en of er overgeschakeld zal worden op afstandsonderwijs.

Aarschot

Ook de deuren van de kleuter- en de lagere school van het Sancta Maria Instituut Aarschot zijn vanaf vandaag dicht tot en met 4 mei. Daar worden alle leerlingen en leerkrachten preventief getest. Verdere stappen zullen ondernomen worden wanneer de uitslagen beschikbaar zijn. Alle ouders en leerkrachten zijn op de hoogte gebracht. 

Meest gelezen