In Tsjaad waren de voorbije dagen zware protesten tegen het militaire bewind dat de macht greep na de dood van president Idriss Deby Itno.
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Soldaten doden honderden rebellen in Tsjaad

Soldaten hebben in het Centraal-Afrikaanse land Tsjaad honderden rebellen gedood tijdens gevechten. Dat blijkt uit cijfers van het leger. Ongeveer 60 andere strijders van de rebellengroep FACT zijn gevangengenomen, verklaarde generaal Azem Bermandoa Agouna, de woordvoerder van de militaire overgangsraad.

De gevechten startten nadat het FACT donderdag de stad Nokou, zo'n 390 kilometer ten noorden van de hoofdstad NDjamena, had veroverd. Het leger slaagde er volgens de militaire overgangsraad echter in om de stad te heroveren.

De rebellen waren op 11 april, de dag van de presidentsverkiezingen, vanuit Libië Tsjaad binnengekomen. Bedoeling was om richting de hoofdstad te trekken. Tijdens de gevechten die daarop volgden, kwam de Tsjadische president Idriss Déby Itno om aan het front. Enkele uren later werd zijn zoon Mahamat aangeduid als hoofd van de overgangsraad.

Meest gelezen