Radio 2

2 arbeiders zwaargewond nadat gevel van gebouw in Sint-Agatha-Rode instort, 1 van hen even in levensgevaar

Twee arbeiders die vanmorgen aan het werk waren aan het zogenoemde kasteel van Sint-Agatha-Rode in Huldenberg, raakten bedolven onder het puin toen de gevelmuur instortte. Beiden konden bevrijd worden, maar zijn zwaargewond. Eén van hen was in levensgevaar. 

Het zogenoemd kasteel van Sint-Agatha-Rode wordt momenteel helemaal gerenoveerd. Enkel de voor- en één zijgevel staan nog recht. En bij die renovatie liep het deze voormiddag mis. De gevel stortte in en twee arbeiders, die er aan het werk waren, raakten bedolven onder het puin. Beiden werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Eén van was in levensgevaar.  De toestand van beide werkmannen is nu stabiel.

Onderzoek

Hoe de gevel kon instorten is nog niet duidelijk. De arbeidsinspectie en het parket zijn ter plaatse om dat te onderzoeken. Daardoor was de  Leuvensebaan in het centrum van Sint-Agatha-Rode een tijdje afgesloten voor alle verkeer. 

Meest gelezen