Radio 2

Wegwijzer naar vaccinatiecentrum en infoborden over corona in De Haan beklad door vandalen: "Lotto met uw leven"

Voor de 2de dag op rij hebben vandalen in De Haan infoborden over corona of wegwijzers naar het vaccinatiecentrum beklad.  Op 1 van de borden staat: "Lotto met uw leven". Burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA) reageert teleurgesteld: “Het vandalisme houdt niet op. Dit vind ik bijzonder triest.”

Voor de 2de dag op rij hebben vandalen in De Haan graffiti gespoten op infoborden die te maken hebben met corona. Gisteren werden verschillende borden waarop staat dat je een mondmasker moet dragen en afstand moet houden in de winkelstraat beklad. Vandaag is hetzelfde gebeurd met een wegwijzer richting het vaccinatiecentrum. Daarop staat de boodschap: "Lotto met uw leven". 

"Dit is betreurenswaardig en een idiote actie. Wie dit gedaan heeft, is niet redelijk en het is bijzonder triestig dat ze deze actie voeren. Iedereen doet zo hard zijn best en dan zijn er blijkbaar nog idioten, die het nodig vinden om dingen te bekladden en ons nog extra werk te geven", vertelt burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA). 

Vandalisme in coronatijden

Het blijft in De Haan niet bij het bekladden van borden. In het kader van COVID-19 plaatste de gemeente extra mobiele toiletten op plaatsen waar anders geen sanitair aanwezig is. Een mobiele unit werd omvergeduwd en binnenin volledig besmeurd met uitwerpselen. “Het vandalisme houdt hier niet op. Dit vind ik bijzonder triest", besluit burgemeester Vandaele. 

Ook in Oostende werden al opvallende graffitiboodschappen gespoten op gebouwen. "50 doden na vaccin" was één van de slogans. Het vandalisme lijkt het werk te zijn van iemand die niet achter de vaccinatiecampagne staat, maar dat wordt nog verder onderzocht.

 

Meest gelezen