Knaldrang in West-Vlaamse woonzorgcentra: dansende bewoners vallen in de prijzen met filmpje

Woonzorggroep GVO wint de prijs voor beste externe marketing op het gala Zorgwerkgever van het Jaar. Met de bewoners van de woonzorgroep maakten ze een filmpje op de technomuziek "Feed your head" van Paul Kalkbrenner. In het filmpje zie je de bewoners enthousiast dansen op de technomuziek. 

Bekijk hier het winnende filmpje (en lees voort onder de video):

In 2019 bracht woonzorggroep GVO verschillende bewoners samen uit hun 10 woonzorgcentra. Ze maakten een nieuwe versie van de videoclip "Feed Your Head" van Paul Kalkbrenner. Met het filmpje vierden ze het 25-jarig bestaan van de woonzorggroep.  

Hans Declercq, directeur WZC Amphora Wingene, bedacht samen met een collega het idee voor het promofilmpje. "Vanuit ieder woonzorgcentrum hebben we verschillende bewoners bij wie het dansen en ritme in het bloed zit, samengebracht. De opnames gebeurden in de neogotische turnzaal van de Rijksnormaalschool in Brugge. Het was een originele manier om de bewoners uit de verschillende centra te laten genieten van dansen en muziek. De clip toont een mooi beeld van wat de zorg allemaal kan zijn", vertelt directeur Declercq. 

De woonzorggroep GVO wil hun sector op een leuke manier in beeld brengen. "Het filmpje is niet alleen mooi, maar toont ook de kwaliteit van leven van onze bewoners, waarnaar we streven. We willen onze sector aantrekkelijker maken op de markt. Een opdracht waarin we zeker zijn geslaagd", vertelt directeur Declercq. 

Knaldrang in woonzorgcentra

Het is niet toevallig dat het filmpje plots 2 jaar later in de prijzen valt. "2020 heeft in elk woonzorgcentrum zijn sporen nagelaten. Deze prijs doet veel deugd voor de werknemers en bewoners. Het is een motivatie om de draad terug op te nemen. De video toont niet alleen hoe sterk wij waren voor de coronacrisis. Het toont ook de grote knaldrang die er is bij de oudere generatie om het leven terug op te nemen. Die vrijheden komen dit jaar langzaam terug en daar hoort dansen gelukkig ook bij", besluit directeur Declercq. 

Meest gelezen