Videospeler inladen...

Minstens 18 doden bij brand in ziekenhuis met coronapatiënten in India

Een nieuwe ziekenhuisbrand in India heeft het leven gekost aan minstens 18 patiënten. Het is al de derde ziekenhuisbrand in enkele weken tijd in India, dat intussen ook trieste coronarecords blijft opstapelen. De voorbije 24 uur tekende het land ruim 400.000 nieuwe besmettingen op en vielen er meer dan 3.500 coronadoden.

De brand brak gisteravond laat uit in een ziekenhuis in de stad Bharuch, in de westelijke staat Gujarat. Rond middernacht stond de afdeling intensieve zorg van het Patel Welfare ziekenhuis in lichterlaaie.  16 patiënten en 2 gezondheidswerkers kwamen daarbij om het leven. Vermoedelijk is de brand veroorzaakt door een kortsluiting.

Lokale media spreken van grote chaos omdat de brand hevig was. Familieleden, buurtbewoners en de brandweer konden een 50-tal patiënten redden en overbrengen naar andere ziekenhuizen.

De Indiase premier Modi schrijft op Twitter "gepijnigd" te zijn door het verlies van levens. Zo'n week geleden kwamen al 13 coronapatiënten om bij een ziekenhuisbrand in een voorstad van Mumbai. En enkele dagen later vielen opnieuw 22 doden bij een ziekenhuisbrand in de deelstaat Maharashtra. In diezelfde deelstaat waren al 22 andere coronapatiënten omgekomen in Indiase ziekenhuizen door explosies van zuurstofflessen.

India blijft ook trieste coronarecords opstapelen. Als eerste land wereldwijd heeft het de voorbije 24 uur ruim 400.000 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, het negende dagrecord op rij. Ziekenhuizen en crematoria kunnen de toevloed aan patiënten en dode lichamen niet meer aan.

Er bezweken ook 3.523 mensen aan de gevolgen van COVID-19. Met 211.853 doden sinds het begin van de pandemie staat India wereldwijd op de vierde plaats, na de Verenigde Staten, Brazilië en Mexico.

Meest gelezen