Acteurs in Bokrijk zijn terug: "Tijdens de Spaanse griep in 1919 droegen ze ook mondmaskers" 

Van corona naar de Spaanse griep: 2.200 bezoekers werden dit weekend terug in de tijd gekatapulteerd in het openluchtmuseum Bokrijk, dat na anderhalf jaar terug open is als volwaardig museum. “We hebben hier met hart en ziel naar uitgekeken, en zijn blij dat we terug vakmanschap kunnen demonstreren en acteurs mogen verwelkomen”, aldus museumconservator Hilde Schoefs. 

Voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis bood het openluchtmuseum van Bokrijk afgelopen weekend een volledige programmatie. “We laten maximaal 2.000 bezoekers per dag toe, en je dient op voorhand te reserveren”, legt Schoefs uit. “Met grote vreugde kondigen we aan dat ook de acteurs terug zijn, binnen een historische context die zich goed leent om de coronamaatregelen te respecteren. We gaan terug naar het jaar 1919, een jaar waarin de wereld wordt geteisterd door de Spaanse griep. De acteurs in het dorp Haspengouw brengen de geschiedenis via ‘Living History’ weer tot leven. Interessant is dat mensen in die tijd ook zelfgemaakte mondmaskers droegen om zichzelf te beschermen.”

De acteurs in Haspengouw brengen de geschiedenis weer tot leven

Hilde Schoefs conservator Bokrijk

“Daarnaast zijn we blij dat we onze bezoekers weer in aanraking kunnen laten komen met vakmanschap. Er zijn expo’s en demonstraties rond brood bakken, bier brouwen, textiel en leder. In tegenstelling tot de voorbije maanden, waarin het museum geopend was als gratis wandelpark, zal ook het merendeel van de historische gebouwen weer open zijn. In en rond het museum bieden we de komende tijd werkgelegenheid aan bijna 140 seizoensmedewerkers.” 

Wie het museum wil bezoeken, boekt zijn tickets vooraf via www.bokrijk.be

 

Meest gelezen