Michiel Reynders

Brand vernielt benedenverdieping van woning in Heusden-Zolder

Een korte maar hevige brand heeft deze namiddag een woning in Heusden-Zolder vernield. De bewoners waren niet thuis, de brandweer kon voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar het appartement op de eerste verdieping.

Het gaat om een woning in de Stationsstraat die in twee is opgesplitst. Voorbijgangers hadden het vuur gemerkt en de brandweer verwittigd. Toen die ter plaatse kwam, stond de benedenverdieping in lichterlaaie. De bewoners van de gelijkvloerse verdieping waren niet thuis, hun bovenburen konden rustig naar buiten komen. Het vuur was uiteindelijk vrij snel geblust en de brandweer kon ook uitbreiding naar boven voorkomen. Daar moest het appartement alleen verlucht worden en zouden de bewoners later vandaag kunnen terugkeren.

Volledig vernield

Maar de woning beneden is volledig uitgebrand. Brandweerofficier Marc Ceyssens schat dat er langdurige renovatiewerkzaamheden zullen nodig zijn om dat deel weer bewoonbaar te krijgen. De oorzaak van de brand kon niet achterhaald worden, ook door de felheid van het vuur. In 2008 zijn de hulpdiensten ook al massaal naar dezelfde woning uitgerukt, toen hadden meer dan 20 mensen een CO-vergiftiging opgelopen. 

Meest gelezen