Brandend tuinhuis en houtstapel houden brandweerkorpsen hele nacht aan het werk in Riemst

In Kanne, Riemst, zijn verschillende brandweerkorpsen van zaterdag op zondag bijna heel de nacht aan het werk geweest om een brandend tuinhuis en houtstapel te blussen. Mogelijk is bij die brand ook asbest vrijgekomen. Huizen van buren liepen waterschade op doordat de leidingen sprongen door de verhoogde waterdruk.

Het vuur werd omstreeks 23 uur opgemerkt in een tuin in de Statiestraat, niet ver van de grens met Nederland. Mogelijk is het ontstaan door een defect aan een pomp van een zwembad. Binnen de kortste keren stonden een tuinhuis en een grote brandhoutstapel in lichterlaaie. Vanuit 6 kazernes kwamen brandweerkorpsen ter plaatse, ook al omdat er te weinig druk op de waterleiding zat om te blussen. Met een drone werd de situatie vanuit de lucht bekeken.

Waterschade en mogelijk asbest

Niet alleen het tuinhuis en de houtstapel zijn vernield, ook werkmaterialen en allerlei spullen die moeten dienen voor carnaval en de Pinksterfeesten in Kanne zijn opgebrand. Het vuur sloeg niet over naar woningen, maar het bleef wel smeulen en heropflakkeren, daardoor was de brandweer bijna heel de nacht aan het werk. Specialisten kwamen later onderzoeken of bij de verbranding van golfplaten asbest was vrijgekomen. Enkele buren hebben ook waterschade opgelopen. De druk op de waterleiding was opgevoerd om te kunnen blussen, maar daardoor waren enkele leidingen gesprongen.

Meest gelezen