Brusselse politie onderzoekt incident waarbij fietser opzettelijk zou zijn aangereden

De Brusselse politie onderzoekt een incident waarbij een automobilist opzettelijk een fietser zou hebben aangereden op het Koningsplein. Het slachtoffer kon het incident filmen en heeft een filmpje van de feiten op zijn twitteraccount geplaatst.

Bekijk hier de beelden op Twitter en lees eronder voort:

Op het filmpje is te zien hoe de fietser op het Koningsplein de pas afgesneden wordt door een wagen op het moment dat hij de Naamsestraat wil inrijden. De wagen stopt even verderop, vermoedelijk omdat de fietser zijn aandacht heeft getrokken en er volgt een woordenwisseling tussen de fietser en de bestuurder van de wagen.

Als de fietser even later wil voortrijden, rijdt ook de wagen verder, waarbij de wagen de fietser raakt met zijn achteruitkijkspiegel. Volgens de fietser heeft hij enkel schrammen overgehouden aan het incident. Naar eigen zeggen heeft hij intussen een klacht ingediend tegen de autobestuurder. De Brusselse politie bevestigt dat.

Ook de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) heeft via Twitter gereageerd. "Verkeersveiligheid is een prioriteit in onze zone", twittert hij. Hij vraagt een onderzoek naar het "onaanvaardbaar gedrag".

Meest gelezen