(archieffoto)

Eerste bedevaartsweekend in Scherpenheuvel lokt veel volk: "Mondmaskerplicht in heel het centrum"

De burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem, Manu Claes (CD&V), wil de mondmaskerplicht in Scherpenheuvel opnieuw uitbreiden naar heel het centrum. "Het eerste bedevaartsweekend was redelijk druk en om alles veilig te laten verlopen, lijkt het mij noodzakelijk om de mondmaskerplicht uit te breiden", zegt de burgemeester. 

De meimaand betekent traditiegetrouw de start van de bedevaarten. Dat is ook zo in Scherpenheuvel-Zichem waar heel wat bedevaarders richting de basiliek trekken. Maar in coronatijden is dat niet altijd evident. Vorige week nog riep burgemeester Manu Claes de bedevaarders op om in eigen bubbel af te zakken en al zeker niet in groepjes van tien. Die oproep werd dit eerste bedevaartsweekend goed opgevolgd, al was het toch druk. 

Toegang tot de markt afgesloten, gevraagd om mondmaskers op te zetten

Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem

"Ondanks het minder goede weer zijn er toch heel wat mensen afgezakt naar Scherpenheuvel", zegt burgemeester Manu Claes. "Gelukkig heeft iedereen zich aan de coronamaatregelen gehouden, al hebben we op een bepaald moment wel de toegang tot de markt moeten afzetten omdat er te veel volk was. En door de drukte hebben we ook aan de mensen in het centrum gevraagd om een mondmasker op te zetten." 

Mondmaskerplicht

Op dit moment geldt er in Scherpenheuvel enkel een mondmaskerplicht in de winkels,  in de basiliek, aan de kraampjes en op de markt. Maar dat wil de burgemeester uitbreiden. "Het lijkt me goed om de mondmaskerplicht in te voeren voor het volledige centrum. Er is goed weer op komst en dus kan het nog drukker worden, waardoor het moeilijker wordt om voldoende afstand te houden. Dus ik pleit er opnieuw voor om een volledige mondmaskerplicht in te voeren in het centrum net zoals vorig jaar." 

Meest gelezen