Een terrasje in de zon? Vanaf volgend weekend lijkt het mogelijk
Marcel Krijgsman, All Rights Reserved

Vandaag nog bewolkt, maar volgende zondag temperaturen tot 25 graden mogelijk

Terwijl er de komende dagen nog buien kunnen voorvallen, verwachten het KMI en onze weerman Frank Deboosere dat volgend weekend - als de terrassen weer open mogen - de temperaturen richting 20 graden en meer stijgen. Zondag halen we lokaal mogelijk zelfs 25 graden. Er is wel kans op warmte-onweer.

Maandag neemt de bewolking toe, maar het blijft droog op een bui na in het noordwesten. Het wordt wel een paar graden zachter, met maxima van 9 tot 14 graden.

Dinsdag is het winderig en wisselvallig met buien, kans op onweer en rukwinden tot 80 à 90 km/ h. Daarna neemt de wind af, maar het KMI verwacht nog buien en woensdag zelfs onweer en maxima die te fris blijven voor de tijd van het jaar. Ook donderdag en vrijdag kan het regenen.

Na de doortocht van een regenzone, komen we zaterdag terecht in onstabiele maar vooral gevoelig warmere lucht met opklaringen en ook kans op (warmte)onweer. De temperaturen halen waarden rond 20 graden of zelfs iets meer.

Ook zondag vertoeven we in warme en onstabiele lucht met opklaringen, wolkenvelden en kans op onweer. Het moet mogelijk zijn om lokaal 25 graden te halen, aldus onze weerman Frank Deboosere.

Bekijk hier het weerbericht met Frank Deboosere:

Videospeler inladen...

Meest gelezen