Zware schade door brand in horecazaak in Zelem maar eigenaar laat zich niet ontmoedigen

Een brand heeft deze namiddag zware schade veroorzaakt in de voormalige pastorie in Zelem, Halen. Het gebouw wordt gebruikt als ontmoetingscentrum met een horecazaak beneden, maar alles is door het vuur vernield.

De oude pastorie in de Dorpsstraat kreeg een nieuwe bestemming als ontmoetingscentrum, met op de gelijkvloerse verdieping horecazaak Huize Nassau. Het is daar dat het vuur ontstond. "Het begon te branden aan de koelcel en het vuur is dan overgeslagen naar de tent en zo naar binnen", vertelt eigenaar Rob van Stee van Huize Nassau. "We hadden net alles klaargemaakt om weer te kunnen openen na de coronaperiode. We hebben heel de periode gezocht om aan het werk te kunnen blijven, we hebben afhaal gedaan, ook van warme maaltijden, een automaat geïnstalleerd, en keken uit naar een nieuwe start en dat gebeurt dit."

Alles was klaar voor de heropening, maar we gaan niet bij de pakken blijven zitten

Horecauitbater Rob van Stee

Er is niet alleen de schade van de brand, ook de timing kon niet slechter op amper een week voor de heropening van de terrassen. Toch bekijkt Rob van Stee nu hoe alles zo snel mogelijk weer in orde kan gemaakt worden. "We hadden voor Moederdag 170 reservaties voor ontbijten. De volgende dagen moeten duidelijk maken of we die mensen kunnen helpen op een andere lokatie. We hadden de voorbije weken alles bijna opgekuist, de kelder opgeruimd, rekken bijgezet, het meubelair is gepoetst, het terras was volledig klaar, ... maar we gaan niet bij de pakken blijven zitten. Ik heb dit natuurlijk nog nooit meegemaakt, ik overleg nu met de verzekeringsmakelaar, maar we moeten verder."

Meest gelezen