Leah Thys en Jos De Man bij hun huwelijk in 2009

Advocaat, acteur en schrijver Jos De Man overleden, man van "Thuis"-actrice Leah Thys 

Jos De Man was de echtgenoot van “Thuis”-actrice Leah Thys en vader van Europarlementslid Filip De Man (Vlaams Belang). Hij was advocaat, journalist, schrijver en acteur. Jarenlang was hij te zien in de televisiereeks “Beschuldigde, sta op”. Jos De Man is overleden aan covid-19. Hij werd 88.

Als acteur was Jos De Man in de jaren 60 en 70 jarenlang te zien in de populaire televisiereeks "Beschuldigde sta op", waarin fictieve en authentieke assisenprocessen werden nagespeeld. 

Bekijk hier een fragment uit de reeks "Beschuldigde, sta op":

Videospeler inladen...

Jos De Man was advocaat en pleitte vaak samen met de linksgeëngageerde Michel Graindorge. Hij werkte als journalist en richtte mee het linkse weekblad "Vrijdag" op in de jaren 70. Later verschoof zijn ideologisch perspectief naar rechts. Jos De Man was de vader van Vlaams Belang-politicus Filip De Man, die op dit moment in het Europees Parlement zetelt.  

Jos De Man schreef verschillende fictie- en non-fictieboeken. In onze boekenrubriek koos Leah Thys voor de meest recente boeken van haar echtgenoot, namelijk "De opgeruimde pessimist" en "Wie schetst mijn verbazing". "De boeken zijn entertainend en ook leerrijk om te lezen", aldus Thys. 

In 2012 publiceerde Jos De Man “Van burger tot onderdaan. Het failliet van de democratie”, met striemende kritiek op de politieke en financiële elite, de Europese Unie en het multiculturalisme. 

Meest gelezen