Videospeler inladen...

Bill en Melinda Gates gaan scheiden na 27 jaar huwelijk: "We geloven niet meer dat we samen kunnen groeien als koppel"

De Amerikaanse ondernemer en filantroop Bill Gates en zijn echtgenote Melinda gaan scheiden. Dat hebben ze bekendgemaakt via Twitter. Volgens de twee slagen ze er niet meer in om samen te groeien als koppel. Ze verklaren wel samen te blijven werken in hun gezamenlijke stichting, de Bill & Melinda Gates Foundation, een van de grootste private liefdadigheidsinstellingen in de wereld.

Het kwam voor veel mensen als een donderslag bij heldere hemel, de gezamenlijke mededeling van Bill (65) en Melinda Gates (56) maandagavond op Twitter. "Na heel wat nadenken en werken aan onze relatie hebben we beslist om ons huwelijk te beëindigen. (...) We geloven er niet langer in dat we samen kunnen groeien als koppel in de volgende fase van ons leven."

"De voorbije 27 jaar hebben we drie fantastische kinderen opgevoed en een stichting uitgebouwd die over de hele wereld werkt om mensen in staat te stellen om gezonde, productieve levens te leiden. We blijven het geloof in die missie delen en zullen samen blijven verderwerken aan de stichting."

Bekijk hier beelden van hun leven en werk samen: (lees eronder verder)

Videospeler inladen...

Bill en Melinda Gates leerden elkaar kennen in 1987 toen zij bij Microsoft kwam werken, het informaticabedrijf dat hij eerder opgericht had. Ze trouwden in 1994 en hebben drie kinderen, Jennifer (25) , Rory (21) en Phoebe (18). Dochter Jennifer postte gisteravond op haar Instagram een Story (een bericht dat na 24 uur verdwijnt, red). "Het is een uitdagende tijd geweest voor onze hele familie", schrijft ze. "Bedankt om onze wens voor privacy te begrijpen terwijl we de volgende fase in ons leven vorm geven." 

Bill en Melinda Gates in 2019, in het hoofdkantoor van hun stichting.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Bill Gates richtte in de jaren 70 het informaticabedrijf Microsoft op, waarmee hij heel snel naam en faam en veel fortuin verdiende. Gates is volgens het Amerikaanse zakelijk-economische persagentschap Bloomberg 146 miljard dollar (121 miljard euro) waard. Hij was jarenlang de rijkste man ter wereld.

In 1999 richtten Bill en Melinda Gates hun gelijknamige stichting op, de Bill & Melinda Gates Foundation. Die wil gezondheidszorg wereldwijd verbeteren, extreme armoede terugdringen en de toegang tot informatica en technologie makkelijker maken. Vorig jaar trok de stichting nog tientallen miljoenen uit voor de bestrijding van het coronavirus.

De Bill & Melinda Gates Foundation is uitgegroeid tot een van de grootste liefdadigheidsinstellingen ter wereld, met een vermogen van 51 miljard dollar (ongeveer 42 miljard euro).

Meest gelezen