Jonas Roosens

#BloomForJulie: 2 jaar na dood van Julie Van Espen roept PUNT.vzw op om massaal bloemen te geven

Morgen is het twee jaar geleden dat studente Julie Van Espen uit Schoten om het leven werd gebracht, toen ze met de fiets onderweg was naar Antwerpen. PUNT. vzw, die aandacht vraagt voor seksueel overschrijdend gedrag, roept daarom via de hashtag #BloomForJulie op om massaal bloemen te geven aan vrienden of familieleden. 

Op sociale media doet de hashtag #BloomForJulie de ronde, dat is de naam van de actie die PUNT. vzw organiseert om Julie Van Espen te herdenken. De studente werd twee jaar geleden om het leven gebracht op weg naar Antwerpen. Sindsdien willen familie en vrienden haar positiviteit verspreiden, onder meer met bloemen als symbool. PUNT.vzw grijpt de kans om ook een positief signaal te verspreiden naar alle slachtoffers van seksueel geweld toe. 

Het is een hoopvolle boodschap voor alle slachtoffers van seksueel geweld

Sophie Van Reeth, PUNT. vzw

"We roepen massaal op om morgen bloemetjes te kopen voor mensen in je omgeving. Het is een hoopvolle boodschap voor alle slachtoffers van seksueel geweld. Ze staan of voelen zich vaak alleen. Zo'n grootschalige campagne geeft mensen het gevoel dat ze gesteund zijn in de strijd tegen seksueel geweld", legt Sophie Van Reeth van PUNT.vzw uit. 

Iedereen in de bloemetjes

De actie heeft een duidelijke bedoeling om iedereen in de bloemetjes te zetten, en niet alleen slachtoffers van seksueel geweld. "Want als we naar de cijfers kijken, dan is de kans groot dat iemand in je omgeving slachtoffer is geworden. Maar zoiets weet je niet altijd. Je weet dus nooit wie je hier een hart mee onder de riem steekt", zegt Van Reeth.

Voor de actie is een bijhorend label ontworpen om aan het boeket te hangen. Daarop staat ook de hashtag #BloomForJulie afgebeeld, die je vervolgens op sociale media kan delen.  Het label kan je hier downloaden. 

Meest gelezen