Corona doet Limburgse afvalberg sterk stijgen

De afvalintercommunale Limburg.net heeft sinds het begin van de coronacrisis opvallend meer huisvuil, glas en PMD moeten ophalen bij de mensen thuis. De campagne "afvalvrijmei" moet die trend keren. Limburgers krijgen tips om deze maand samen de afvalberg te verkleinen.

De cijfers van Limburg.net zijn overduidelijk. De Limburgse gezinnen zetten sinds het begin van de coronacrisis bijna 10 procent meer huisvuil aan de deur, 13 procent meer glas en 14 procent meer PMD. De verklaringen liggen voor de hand. We waren met zijn allen meer thuis en begonnen meer dan ooit onze huizen op te ruimen. Doordat de recyclageparken een tijdlang dicht waren, konden we niet anders dan dat afval laten ophalen. En sommige mensen kozen uit vrees voor besmettingen ook meer voor wegwerpverpakkingen.

#iklaatmenietinpakken

De jaarlijkse campagne van Limburg.net om de afvalberg te verkleinen komt dan ook op het juiste moment. Met de slogan #iklaatmenietinpakken wll de afvalintercommunale alle Limburgers bewuster laten omgaan met verpakkingsmateriaal. Op de website afvalvrijmei.be zijn er webinars te volgen met heel wat concrete tips. Er is ook een wedstrijd om zo afvalvrij mogelijk te picknicken en daarvan een foto in te sturen.  

 

Meest gelezen