Dranouter wacht niet langer: start ticketverkoop voor "Zomersessies XL", 2.500 plaatsen per dag in bubbels van 4

Dranouter wil niet langer wachten op de beslissingen van de overheid, en start vrijdag met de ticketverkoop voor "Zomersessies XL". Van 5 tot en met 8 augustus kunnen 2.500 zitplaatsen per festivaldag geboekt worden, beschikbaar in 625 bubbels van telkens 4 personen. In de goed geventileerde festivaltent is er één podium met dagelijks een line-up van 5 bands, en de bubbels kunnen zittend aan een tafeltje van de optredens genieten. Hooverphonic, Flip Kowlier, Bart Peeters en Het Zesde Metaal tekenen alvast present.

Vorige zomer kondigde Dranouter als eerste festivalorganisatie een coronaproof concertreeks aan voor een zeer beperkt publiek, onder de noemer Dranouter Zomersessies. Die was toen meteen uitverkocht. 

Maar nóg een zomer op diezelfde, kleine schaal concerten organiseren is financieel niet haalbaar, zegt de organisatie. Vanuit de overheid is er nog altijd geen wettelijk kader voor evenementen. Daarom hakte de organisatie van Festival Dranouter zelf de knoop door. Geen Festival Dranouter 2021. Wél de coronaproof "Dranouter Zomersessies XL" van 5 tot en met 8 augustus.

We nemen de vlucht vooruit, met het engagement dat we ons flexibel aanpassen aan de regels.

De organisatoren zeggen dat ze niet langer kunnen wachten: “Een festivalorganisatie draait op een team van professionals die aan de slag moeten. Als we komende zomer een veilige context willen bieden waarbij onze leveranciers, artiesten en de vele freelancers een eerlijke vergoeding krijgen, dan moeten we nu aan de slag. We nemen de vlucht vooruit, met het engagement dat we ons flexibel aanpassen aan de regels en er alles aan doen om de Dranouter-sfeer te laten regeren.”

"We zijn al heel lang aan het wachten en dat begrijpen we wel want corona leidt de dans" zegt organisator Bavo Vanden Broeck: "Maar als we een professioneel festival op poten willen krijgen of toch iets dat daar zo goed mogelijk op lijkt, en als we dat willen doen met een aantrekkelijke affiche en een goede logistieke omkadering, en als we dan ook nog eens alle veiligheidsnormen willen garanderen, dan moeten we direct starten. Dus we nemen de vlucht vooruit, we kondigen vandaag aan, en we garanderen dat we alles volgens de regels zullen doen"

Coronaveilig

De organisatie maakt zich sterk dat het evenement coronaveilig kan verlopen: “De vaccinatiecijfers gaan de goede richting uit, en net zoals zoveel andere collega’s hebben we ervaring met crowdcontrol, veiligheidsprotocollen en kunnen we kort op de bal spelen. Dus gaan we ervoor!”

"Dranouter Zomersessies XL" loopt van donderdag 5 tot en met zondag 8 augustus. De ticketverkoop begint komende vrijdag. Er hebben voorlopig al vier bands toegezegd: Hooverphonic, Flip Kowlier, Bart Peeters en Het Zesde Metaal.

Lees verder onder de afbeelding:

Coronaveilig in bubbels van 4

Per festivaldag zijn er slechts 2.500 zitplaatsen, beschikbaar voor 625 bubbels van 4. De tickets zijn enkel te koop per bubbel van 4 personen, en per bestelling kan je maximaal 5 bubbeltickets van telkens 4 personen aankopen. Er zijn voor deze editie geen combitickets te koop. En zolang de coronamaatregelen een echt festival onmogelijk maken, wordt er ook geen camping ingericht.

Op elke festivaldag wordt een line-up van 5 bands geprogrammeerd, op één podium. In de ruime, goed geventileerde festivaltent kunnen de festivalgangers zittend aan hun tafeltje de optredens helemaal coronaproof volgen, in bubbels van maximum 4 personen, zegt de organisatie.

De "Dranouter Zomersessies XL" leggen de nadruk op Belgisch talent. Hooverphonic is op donderdag 5 augustus is de headliner, op vrijdag 6 augustus wordt “20 jaar Flip Kowlier” gevierd, op zaterdag 7 augustus ligt Bart Peeters vast en op zondag 8 augustus staat Het Zesde Metaal op het podium. De line-up wordt binnenkort aangevuld met meer acts. 

Meest gelezen