K. Burnay voor Beliris

Etterbeek sluit straten af om cafés ruimte te geven voor terrassen

De Brusselse gemeente Etterbeek gaat vanaf 8 mei enkele straten en parkeerplaatsen tijdelijk afsluiten voor het verkeer om cafés de ruimte te geven voor het inrichten van een terras. Het gemeentebestuur wil met de maatregel de horeca alle kansen geven om te herademen, na de gedwongen sluiting door de coronacrisis.

Vanaf 8 mei mogen de cafés en restaurants hun terrassen heropenen. Maar in Etterbeek zijn er veel cafés, die geen terras hebben. Om ook hen de mogelijkheid te geven om hun zaak opnieuw te openen, zal de gemeente enkele straten en parkeerplaatsen tijdelijk afsluiten. Zo komt er ook voor deze zaken ruimte vrij om een terras in te richten. 

"We hebben zowat 130 cafés en restaurants in onze gemeente. De sector is zwaar getroffen, omdat veel zaken draaiden op de ambtenaren en bezoekers van de Europese instellingen. En die zijn door de coronacrisis uiteraard weggebleven", vertelt Burgemeester Vincent De Wolf (MR).

 "Daarom willen we de sector alle mogelijke steun geven. Tot tien uur 's avonds kunnen cafés zonder terras dus een paar parkeerplaatsen voor hun deur innemen voor een terras. Op andere plaatsen gaan we delen van straten tijdelijk sluiten voor het autoverkeer. Op die manier kunnen er meer terrassen op straat worden opgesteld", aldus de burgemeester. Na een maand komt er een tussentijdse evaluatie van de maatregel. 

Meest gelezen