Christophe Haemers

Grotere vraag aan parasols door heropening van terrassen: "Uitbaters investeren massaal in duurzaam materiaal"

Nu de terrassen op 8 mei open mogen, is er een grotere vraag naar terrasparasols. Veel horecazaken willen voor de heropening investeren in duurzaam terrasmateriaal. Deze trend zien parasolproducenten niet alleen terugkomen in de horeca, maar ook in de reis- en evenementensector.

Door de sluiting van de horeca zijn er veel inkomsten verloren gegaan voor parasolproducenten. "De horeca is onze grootste klant, dus onze inkomsten vielen in één keer weg", legt Christophe Haemers van Umbrosa in Roeselare uit. "Gelukkig zijn veel mensen masssaal beginnen investeren in een eigen terras in de tuin", voegt hij toe. 

Nu de terrassen terug mogen openen, investeren heel wat horeca-uitbaters in terrasparasols. "Veel horecazaken proberen nu nog met hun reserves te investeren in materiaal dat het verschil gaat maken. Velen onder hen zijn dan ook op zoek naar duurzaam materiaal dat wel tegen een stootje kan", geeft Christophe Haemers aan. 

Reis- en evenementensector

Ook hotels en grote evenementen wereldwijd beginnen zich klaar te stomen voor een heropstart. "Door de wereldwijde vaccinaties groeit er toch wel duidelijk optimisme in die hotel- en projectmarkt. Hierdoor beginnen grote projecten, die een tijdlang hebben stilgelegen, zich nu opnieuw te lanceren", voegt Christophe Haemers toe. 

Meest gelezen