Radio 2

Inwoners van Diegem-Lo blij met vernieuwing Brusselse Ring in Zaventem: "hopen dat het stiller wordt"

In Diegem-Lo kijken ze vol verwachting uit naar de grote werkzaamheden op de verkeerswisselaar van de Brusselse Ring in Zaventem. Normaal gezien zou het daarna stiller moeten worden in de wijk.

Diegem-Lo is een wijk van enkele straten groot in het oosten van de gemeente Machelen. Ze ligt tussen de Ring en de luchthaven. De voorbije zomer werd Diegem-Lo wereldberoemd in Vlaanderen na een bezoekje van Tom Waes in zijn programma 'Reizen Waes: Vlaanderen'. 

Inwoner Rik Haegebaert zet zich al jaren in voor zijn wijk. "Voor ons wordt het zeker niet erger, want we zien op de plannen dat de verkeerswisselaar er over tien jaar heel anders zal uitzien. Een aantal bruggen voor onze deur verdwijnt, en er komt meer groen. Daardoor zal het hopelijk ook stiller worden in Diegem-Lo, als het moet mét geluidswerende schermen", zegt Rik.    

"Wij wonen hier graag, maar het mag altijd wat stiller. Dat zou onze wijk nog meer leefbaar maken. Aan de vliegtuigen kunnen we niets doen uiteraard, maar de vernieuwing van de verkeerswisselaar opent wel mogelijkheden. Nu valt het lawaai van het verkeer bijna letterlijk op ons hoofd van op het viaduct, dat zal na de vernieuwing van de verkeerswisselaar al zeker niet meer het geval zijn", lacht Rik. 

Meest gelezen