BELGA/VAN ASSCHE

Laatste boek van Pieter Aspe "Van In: Episode 5" verschijnt op 15 oktober

Het laatste boek van Pieter Aspe, Episode 5 van de Van In-reeks, zal te koop zijn vanaf 15 oktober 2021. Afgelopen weekend kregen verschillende boekhandels de vraag of er nog een boek van de misdaadauteur zou verschijnen. Aspe was een van de best verkopende schrijvers, die Vlaanderen ooit gekend heeft. Hij overleed op 68-jarige leeftijd.

De misdaadauteur Pieter Aspe, pseudoniem voor Pierre Aspeslag, is overleden. Verschillende West-Vlaamse boekhandels kregen het afgelopen weekend en vandaag al de vraag of en wanneer het laatste boek van Pieter Aspe zou uitkomen. Voor zijn overlijden heeft hij nog Episode 5 van de Van In-reeks kunnen afwerken. Er waren eigenlijk 10 episodes van de reeks gepland, maar het vijfde deel wordt dus het laatste boek van Pieter Aspe. 

De uitgeverij verzekerde dat het boek in het najaar in de winkel zal liggen. Als alles loopt zoals het in zijn nalatenschap staat, dan verschijnt "Van In: Episode 5" dus op 15 oktober. Aspe stond erom bekend erg stipt te zijn in zijn schrijven: hij schreef elke dag 1700 woorden, 6 dagen op 7. Aan dat tempo slaagde hij erin om elk jaar met 2 nieuwe boeken te komen.

Om 16 uur opent er in het stadhuis in Brugge een rouwregister voor Pieter Aspe. In Blankenberge kunnen mensen nu al het rouwregister ondertekenen op de dienst toerisme. 

Boegbeeld van Brugge

Pieter Aspe heeft veel voor Brugge betekend. Ook verschillende boekhandels in Brugge kijken met mooie herinneringen terug op de samenwerking met hem. Zo ook Koen De Meester van de Brugse boekhandel De Meester: "Toen het eerste boek van Pieter Aspe uitkwam, organiseerden wij op zaterdagnamiddag een signeersessie met de auteur. 's Morgens kwam er een man in de winkel een boek van hem kopen. Mijn echtgenote vertelde hem "Meneer, als u geïnteresseerd bent, dan kunt u uw boek deze middag door de auteur laten signeren". Waarop hij zei "Ja, dat weet ik, want ik ben de auteur". Hij was toen nog zo onbekend dat wij hem nog niet herkenden. Dat is een verhaal tussen ons dat lang is blijven meegaan. Toen hij jaren later terug boeken kwam signeren bij ons, kon hij er nog steeds om lachen". 

Meest gelezen