Stad Leuven

Wandelroute rond vijvers Bellefroid open voor publiek: "Leuven heeft er een natuurtroef bij" 

Goed nieuws voor de Leuvense natuurliefhebbers en wandelaars: het tweede en laatste stuk van de wandelroute rond de vijvers van Bellefroid in Wilsele is aangelegd en open voor het publiek. Daardoor is het mogelijk om volledig rond de zuidelijke vijver van het domein te wandelen.

Vorig jaar legde Leuven het eerste stuk van het wandelpad rond de vijvers van Bellefroid in Wilsele aan. Dat gebeurde nadat de stad de twee vijvers begin 2020 van privé-eigenaars kocht. Nu is ook het tweede en laatste stuk volledig aangelegd en open voor publiek. “Nu de volledige route langs de zuidelijke vijver geopend is, hebben Leuvenaars er een echte natuurtroef bij. En dat zo dicht bij de stad. Veel inwoners zullen versteld staan van alle pracht die hier in en langs het water te vinden is”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). 

Stad Leuven

Rond de noordelijke vijver is geen wandelpad aangelegd. "We willen de fauna en flora in dit stuk natuur zo goed mogelijk behouden en versterken", legt schepen van groen, Lalynn Wadera (Vooruit) uit. "Je vindt hier enkel natuurlijke schoonheid en rust, daarom blijft die afgesloten voor bezoekers.   Er zijn wel kijkwanden geïnstalleerd om de vijver te bewonderen." 

Infoborden en totempalen

Leuven legt nu de laatste hand aan de afwerking van het wandelpad. "Er komen nog infoborden en twee totempalen", zegt Wadera. "En daarna, begin juni kan het wandelpad officieel geopend worden.  Maar wie dat wil, kan er nu wel al gaan wandelen." 

Stad Leuven

Meest gelezen