Station Gent-Dampoort heeft nu een lift: "Meer comfort voor treinreizigers terwijl roltrap hersteld wordt"

In het station Gent-Dampoort is een lift geïnstalleerd om vlot naar de perrons te kunnen. Dat was al een tijd niet mogelijk omdat de roltrap er defect is. De treinreizigers zijn tevreden, maar kijken toch uit naar het moment dat de roltrap weer werkt.

De eerste verdieping van het station Gent-Dampoort is al een tijdlang moeilijk bereikbaar, omdat de roltrap kapot is. In de loop van de volgende weken wordt de roltrap hersteld, maar met een lift hoopt het station nu al meer comfort te bieden aan de treinreizigers. 

Vooral voor oudere mensen zal het een enorm voordeel zijn

Pendelaar in station Gent-Dampoort

De pendelaars in het station zijn tevreden met de lift, vooral voor de minder mobiele mensen is het een meerwaarde. Toch kijken ook heel wat mensen uit naar de herstelling van de roltrap. "Dat is toch wat handiger als je gehaast bent, dat gaat sneller", reageert één van de reizigers. "Hopelijk zal de roltrap dan voor eens en voor altijd hersteld zijn", zegt een andere pendelaar. "Want het is al jaren zo dat de roltrap nu eens hersteld, en dan weer defect is." 

Nieuwe fietsenstalling

Vandaag start ook de bouw van een nieuwe overdekte stalplaats voor 4.400 fietsen. Dat zijn dubbel zoveel plaatsen als nu. De extra plaatsen waren nodig, omdat Gent-Dampoort een druk station is. Voor de coronapandemie namen er dagelijks meer dan 6.000 reizigers de trein, en elke werkdag stoppen er 180 treinen. 

kasto80

Meest gelezen