Limburgse vaccinatiecentra schakelen versnelling hoger

Heel wat Limburgse vaccinatiecentra gaan vanaf deze week heel wat meer prikken uitdelen. Vanaf de tweede week van juni moet de vaccinatiecampagne dan op volle capaciteit draaien. 

De Limburghal in Genk is een van de vaccinatiecentra die in juni 7 dagen op 7 open zal zijn. "Vanaf dan zullen we 12 uur per dag in 3 shiften alle vaccins wegprikken", zegt centrummanager Katrien Verachtert. "Alle lijnen zullen open zijn en daar worden telkens 30 vaccins per uur toegediend." Ook het vaccinatiecentrum in de Expodroom in Bree zal vanaf dan op volle toeren werken, daar zal er 4 dagen per week gevaccineerd worden. Op die manier zullen er in Genk 11.000 vaccins toegediend worden in juni, in Bree gaat het om 6.000 vaccins. 

Een zelfde scenario in de vaccinatiecentra van Peer en Lommel. Daar wordt de komende week de drukste tot nu toe, vertelt coördinator Maarten Mulkers. " We ronden deze week de groep van de 65-plussers af en beginnen met de vaccinatie van de hoogrisicopatiënten."

De bereidheid om zich te laten vaccineren is groot. Bij de eerstelijnszone Kempen en Duin bijvoorbeeld krijgen ze heel wat telefoontjes van mensen die willen weten wanneer zij aan de beurt zijn. De beste manier om na te gaan wanneer het jouw beurt is, is even te kijken op deze website

Meest gelezen