Radio 2

Maldegem is in de ban van een nieuwe boom met opvallende verlichting

Op het kruispunt van de Aalterbaan met de N44 in Maldegem staat een merkwaardige boom. De boom is recent nog geplant en hangt vol met neonverlichting. Maar het kunstwerk zorgt voor veel commotie en kritiek, want het zou bestuurders kunnen afleiden. “De locatie is compleet verkeerd aan een druk kruispunt”, zegt Koenraad De Ceuninck (CD&V).

In de boom aan het Maldegemse kruispunt hangen blauwe, rode en groene neoncirkels. Het doel van de boom is nog niet duidelijk en op sociale media is al heel wat speculatie ontstaan. Sommigen hebben het over een toekomstboom. Anderen denken dat het een vaccinatieboom wordt. Burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) wil er momenteel niet veel over kwijt. De gemeente laat enkel weten dat daar onlangs effectief een boom is geplant en wil binnenkort duidelijk maken wat de bedoeling is. 

Blijkbaar zou dit alles de gemeente 50.000 euro gaan kosten en dat is ongezien

Koenraad De Ceuninck (CD&V)

Oppositie keurt het kunstwerk af

Volgens de oppositie is het de bedoeling dat het kunstwerk een vaccinatieboom wordt. “De negatieve reacties op sociale media zijn meer dan terecht. Dit is echt morsen met het geld van de Maldegemnaar”, vertelt De Ceuninck (CD&V).  Burgemeester Van Hulle wil niet op de kritiek reageren en zegt binnenkort te zullen communiceren. 

kasto80

Meest gelezen