BELGA

Mogelijke link tussen Limburgs fraudedossier en Sihame El Kaouakibi

Het gerecht onderzoekt nu ook een contract tussen ex-Open VLD'ster Sihame El Kaouakibi en het Limburgse socialistische ziekenfonds De Voorzorg. Het weekblad Humo bracht dit weekend uit dat er een contract bestond tussen de twee.

Het parket in Limburg voert al een tijd een onderzoek naar het socialistische ziekenfonds De Voorzorg. Topman Tony Coonen zou gebouwen van De Voorzorg steeds via dezelfde makelaar verkocht hebben. Op die manier zouden ze mogelijk miljoenen in eigen zak gestopt hebben.  

Maar nu duikt dus ook een mogelijke link op met Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi. Volgens Humo had ze al enkele jaren een contract met de jongerenafdeling van De Voorzorg om de jeugdwerking nieuw leven in te blazen.

Het contract zou volgens Humo goed geweest zijn voor honderdduizenden euro's. Het is niet duidelijk of het om strafbare feiten gaat. Het gerecht gaat dat nu onderzoeken.

"Het klopt dat er in ons dossier over De Voorzorg een mogelijke link is opgedoken", bevestigt Pieter Strauven van het parket van Limburg. "We gaan die link niet zelf verder onderzoeken, maar de informatie wel doorgeven aan de Antwerpse collega's (die al een onderzoek naar El Kaouakibi voeren, red.). Het is dan aan hen om na te gaan of hier al dan niet sprake is van een misdrijf."

Meest gelezen