Dilsen-Stokkem heeft een plantenbib: "In de winkel zijn planten soms duur, hier krijgen ze een tweede leven" 

Plantenliefhebbers kunnen voortaan in Dilsen-Stokkem terecht om planten te ruilen. Saskia Brouns startte de "Plantenbieb Rotem", daar kan iedereen een bol, een stekje of wat zaadjes achterlaten en iets anders meenemen. “Door plantjes te ruilen, kunnen we iedereen blij maken”, vertelt de oprichtster aan Radio 2 Limburg.

Nu we door corona massaal gaan tuinieren, besloot Saskia Brouns een handje te helpen. Van een tweedehands kastje maakte ze een plantenbib aan haar voordeur. Iedereen met groene vingers mag iets in het plantenruilkastje zetten en er weer iets uitnemen. De "Plantenbieb Rotem" staat ondertussen ook op de stekjesroute die je langs alle ruilkastjes brengt. 

Saskia kwam op het idee doordat ze zelf met een overschot aan planten zat die in de winkel best duur kunnen zijn. Op deze manier krijgen ze een tweede leven en hebben anderen er nog iets aan. Ook in Nederland bestaat het idee al en zijn plantenbibliotheken al langer populair. 

Wie Saskia's bib een bezoekje wil brengen, heeft best geen keuzestress. “Afgelopen weekend was er al een stormloop van mensen die allemaal iets kwamen doneren. De kast was al bijna te klein”, zegt Saskia.  Het gamma reikt van bieslook en dille tot kamerplanten.

Mensen met groene vingers kunnen hun planten gaan ruilen bij Saskia in de Kwavenstraat in Dilsen-Stokkem.

Meest gelezen