't Polderhuis.be

Restaurant dat borden terugvroeg aan klanten, krijgt er 500 cadeau voor de heropening

Een brasserie in Moerbeke-Waas krijgt van een gulle schenker 500 borden cadeau. Het restaurant gaf bij de take away borden mee aan de klanten, maar velen brachten die niet terug. Een Nederlandse groothandel in horecamaterialen hoorde ervan en schenkt nu 500 borden zodat de brasserie op 8 mei weer eten kan serveren op het terras.

Chef Filip Meul van brasserie ’t Polderhuis in Moerbeke-Waas deed vorige week bij Radio2 Oost-Vlaanderen een oproep om de borden die de klanten hadden meegekregen terug te brengen. De chef gaf de maaltijden mee op de porseleinen borden, omdat hij dat mooier en kwalitatiever vindt. Hij vroeg er geen waarborg voor, maar stelde vast dat meer dan de helft van zijn borden niet werden teruggebracht. Dat was een probleem voor de heropening van de restaurants op 8 mei, want borden bijkopen is voor de zaak financieel niet haalbaar in deze coronatijd. 

Het verhaal van Filip haalde de buitenlandse pers. De  Nederlandse horecagroothandel Nisbets hoorde ervan. Het bedrijf schenkt de brasserie 500 borden. De groothandel wil de chef hiermee een hart onder de riem steken. Filip Meul is daar uiteraard erg blij mee. “We hebben twee terrassen en hebben die borden echt nodig om te herstarten op 8 mei.” 

Wat Filip ook nog nodig heeft is personeel. Net als vele andere restaurants heeft veel personeel dat in de horeca werkte tijdens de coronacrisis een andere job gezocht. Filip doet nu een warme oproep in naam van alle horecazaken. Hij vraagt mensen die werk zoeken om aan de slag te gaan in de horeca. 

kasto80

Meest gelezen