Radio 2

Rouwregister voor Pieter Aspe in Blankenberge en in Brugge "Heel veel mensen kenden hem persoonlijk"

Er blijven reacties komen op het overlijden van misdaadschrijver Pieter Aspe. Er ligt een rouwregister in zijn thuisstad Brugge maar ook in Blankenberge. Aspe woonde meer dan 10 jaar in de badstad.

In 2010 werd Pieter Aspe ereburger van Blankenberge. Er ligt een rouwregister in het infopunt Toerisme van Blankenberge. Burgemeester Daphné Dumery (N-VA) schreef als eerste iets in het rouwregister: "Ik zal hem herinneren als iemand die zeer toegankelijk was, iemand met wie je over alle soorten onderwerpen kon discussiëren tot ver in de nacht. Het was misschien een Bruggeling maar hij was ook een Blankenbergenaar geworden."

Ook enkele inwoners stonden in de rij aan te schuiven: "Ik had minder contact met hem sinds zijn verhuizing naar Brugge. Maar toen hij nog in Blankenberge woonde, zaten we heel vaak samen op een terras."

Bekijk het verslag uit "Het journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Ik vond het een sympathieke volksmens en hij schreef boeken die voor iedereen leesbaar waren

Rouwregister in Brugge

 

Ook in het stadhuis in Brugge ligt er een rouwregister voor Pieter Aspe. De schrijver was van Brugge en heeft veel voor de stad betekend. Zijn misdaadromans over hoofdinspecteur Pieter Van In speelden zich ook af in de West-Vlaamse provinciehoofdstad. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V): "Brugge treurt om het verlies van een groot misdaadauteur, zoals we er weinig hebben in Vlaanderen. Ik denk dat Pieter Aspe met zijn grote productiviteit eigenlijk een grote ambassadeur was voor onze stad."

Ook enkele andere Bruggelingen schreven een boodschap in het rouwregister: "Ik heb hem aan het loket van het museum zijn eerste schrijfsels zien plegen. Als hij een momentje vrij had, dan was hij daar eigenlijk aan het schrijven. Maar wie had er gedacht dat dat zo'n vaart ging lopen?" "Ik kom hier uit respect voor Pieter Aspe. Dat zoveel mensen zijn boeken hebben gelezen, is een teken dat hij super is geweest."

Meest gelezen