Radio 2

Schepdaal moedigt Remco Evenepoel aan met roze spandoeken: "Stiekem hopen we dat hij Giro wint"

Er hangt sportieve spanning in de lucht in het anders zo rustige dorpje Schepdaal, bij Dilbeek. Daar is een goede reden voor, want zaterdag start de lokale wielerheld Remco Evenepoel voor het eerst in de Giro, de Ronde van Italië. Roze spandoeken -roos is de kleur van de leiderstrui in de Giro- moeten Remco aanmoedigen.

Roze spandoeken met daarop de boodschap 'Good luck Remco' duiken op in het straatbeeld in Schepdaal. Da's geen toeval, want het lokale wielertalent Remco Evenepoel start zaterdag voor het eerst in de Giro d' Italia. 

"We mogen de druk niet te hoog leggen", zegt een inwoner. "Maar stiekem hopen we dat onze Remco de Ronde van Italië wint." De spandoeken duiken intussen overal op. "Wat begon als een kleine steunactie in het supporterscafé, is nu al uitgegroeid tot een actie met 50 spandoeken in Schepdaal, Lennik en Wambeek", vertelt de baas van supporterscafé 'In de Rustberg'. Hij hoopt dat Remco ten minste één dag in de roze leiderstrui mag rijden. Dat zou wel eens kunnen na de tijdrit, waarmee de Giro zaterdag in Turijn begint.

Beluister hier de reportage van Jeroen Tuytten in Schepdaal:

Radio 2

Meest gelezen