Scholen in Noord-Limburg versoepelen pas ten vroegste op 17 mei

In de Noord-Limburgse scholen zullen door de slechte coronacijfers de 2de en de 3de graad pas ten vroegste op 17 mei heropstarten, in de rest van Vlaanderen is dat een week eerder. Eind volgende week bekijken de burgemeesters de situatie opnieuw. 

Noord-Limburg kampt met slechte coronacijfers en dus kan de door Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) aangekondigde versoepeling voorlopig niet doorgaan. Voor de WICO-scholengroep die vestingen heeft in Lommel en Pelt betekent dat zowat 3.000 leerlingen van de tweede en derde graad een week langer afstandsonderwijs moeten volgen. "We doen dit met pijn in het hart", zegt algemeen directeur Bart Kerkhofs. "We hadden de leerlingen, de leerkrachten en de ouders graag een mooi einde van dit schooljaar willen bieden".

Op vraag van ziekenhuizen

Eind volgende week zitten de burgemeesters van de Noord-Limburgse gemeenten opnieuw samen met experten van de eerstelijnszone. En dan zal duidelijk moeten zijn of ook 17 mei een haalbare en veilige datum is om te versoepelen. Het zijn vooral de ziekenhuizen in de buurt die aandringen op een strikte naleving van de coronarichtlijnen zolang de cijfers niet goed zijn. Anderhalve week geleden - enkele dagen voor minister Weyts de versoepeling aankondigde - kreeg de Wico-scholengroep al te horen dat een opendeurdag in bubbels niet kon.  

Meest gelezen