"Vacatures in horeca raken zeker ingevuld tegen 8 mei", zegt Gents uitzendbedrijf voor bijverdieners

NOWJOBS, een Gents digitaal uitzendbedrijf voor studenten en flexi-jobbers, merkt dat er momenteel 40 procent meer jobs aangeboden worden in de horeca, maar verwacht dat alle vacatures ingevuld raken. Een deel van de bijverdieners was tijdens de coronacrisis overgeschakeld naar andere sectoren, maar zowat de helft daarvan wil toch weer in de horeca aan de slag.

NOWJOBS is een Gents digitaal uitzendbedrijf. Het werkt met een app, die studenten en flexi-jobbers verbindt met werkgevers die personeel zoeken. De app richt zich vooral op last-minute horecapersoneel. Het bedrijf merkte dat zo’n 5 weken geleden de horecazaken hun poules met personeel begonnen uit te breiden. “Nu gaan we naar een piek tegen de heropening”, zegt Eline David. Bij haar bedrijf wordt nu 40 procent meer jobs aangeboden in de horeca. 

“We hebben een poule van 65.000 bijverdieners", gaat David verder. "Tijdens covid is 30 procent van de mensen die actief waren in de horeca, uitgeweken naar een andere sector. De helft daarvan wil niet terug naar de horeca, de andere helft wil dat wel graag.”

Waarom terug in de horeca werken?

“De lonen in de horeca zijn hoger dan in sommige andere sectoren, vooral voor studenten", legt David uit. "De mensen keren ook terug voor de sfeer en de variatie." Mensen die liever niet meer in de horeca werken, geven aan dat dat is uit schrik om ziek te worden of door de onregelmatige uren. 

NOWJOBS ziet de heropening van de horeca volledig goedkomen. "Het zal allemaal stapsgewijs verlopen, maar dat komt zeker in orde. We hebben er vooral heel veel zin in", lacht ze.

kasto80

Meest gelezen