Andreas Kockartz/VRT

Waterbus Vilvoorde-Brussel vaart opnieuw uit: "Dit jaar meer fietsen mee aan boord"

Vanaf vandaag tot eind oktober vaart de waterbus op het kanaal tussen Vilvoorde - Brussel opnieuw. De waterbus is heel populair bij pendelaars, toeristen en recreanten. Omdat meer en meer mensen ook hun fiets willen meenemen op de boot, is dat aanbod dit jaar uitgebreid. 

De voorbije jaren ontdekten meer en meer mensen de waterbus op het kanaal Vilvoorde - Brussel. "Naast de pendelaars ontdekten heel veel toeristen en recreanten de waterbus", zegt Guido Moens van Kanaaltochten Brabant. "Op de boot zagen we ook meer mensen met de fiets, daarom hebben we er dit jaar voor gezorgd dat er meer fietsen mee de boot op kunnen. We hebben geïnvesteerd in meer fietsenstallingen op de bus." 

Capaciteit beperkt tot de helft

Meer fietsen op de boot betekent niet dat er ook meer mensen kunnen meevaren. "Door de coronacrisis moeten we onze capaciteit op de waterbus perken tot de helft, dat betekent dat er nu plaats is voor zo'n 60 mensen. Al hopen we natuurlijk dat er binnenkort versoepelingen komen en we meer klanten kunnen ontvangen", aldus Guido Moens. 

De waterbus is het vervoersmiddel bij uitstek in deze coronacrisis, iedereen kan buiten op het dek zitten

Guido Moens, Kanaaltochten Brabant

Op de waterbus gelden trouwens dezelfde coronamaatregelen zoals op de trein, bus en tram. Iedereen moet een mondmasker op, moet afstand houden en de handen ontsmetten.  "Al is de waterbus in deze coronacrisis natuurlijk wel het vervoersmiddel bij uitstek", haalt Moens aan. "Iedereen die dat wenst, kan buiten zitten, er is voldoende plaats op het dek. En we weten allemaal dat we met het coronavirus beter buiten dan binnen zitten. Dus de waterbus is het ideale transportmiddel om van Vilvoorde naar Brussel te geraken of omgekeerd."

De Waterbus vaart elke weekdag van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur acht maal per dag tussen Brussel en Vilvoorde. Vanaf 1 juli vaart de waterbus ook in het weekend. Meer info over de waterbus vind je hier

Meest gelezen