Yorick Jansens

Zomeropera op Alden Biesen uitgesteld: "Veiligheid van publiek en medewerkers staat voorop"

De zomeropera op de landcommanderij in Alden Biesen in Bilzen wordt uitgesteld. De première was gepland op 26 mei, maar wordt nu verschoven naar 27 augustus, want ondanks de versnelde vaccinatiecampagne, laten de coronacijfers het evenement nog niet echt toe. De veiligheid van publiek en medewerkers staat voorop, klinkt het. 

"Er waren voor de zomeropera al ruim 4.000 tickets verkocht aan particulieren, groepen en bedrijven", zegt zakelijk directeur Martine Cuyvers. "Iedereen die een ticket heeft gekocht krijgt een bericht van ons. Je krijgt dan de mogelijkheid om je ticket terug om te boeken naar een nieuwe datum, of om je ticketgeld terug te vragen."

Casa Ricordi vertelt het verhaal van Giovanni Ricordi die in 1808 zijn muziekuitgeverij opstartte en samenwerkte met tal van grote Italiaanse componisten, waaronder Verdi, Bellini, Rossini, Puccini. Zomeropera brengt een productie van anderhalf uur zonder pauze, waarbij operamuziek de hoofdrol speelt. 

Meest gelezen