Belga Image

2 scholen in Bredene en 1 in Ledegem sluiten door coronabesmettingen: "Leerlingen moeten in quarantaine"

In Bredene moeten de vrije basisschool De Dorpslinde en de kleuterafdeling van De Zandlopertjes op het Centrumplein dicht. In Ledegem moet ook de methodeschool Bloei! zijn deuren sluiten na een corona-uitbraak. De kleuters moeten thuisblijven in quarantaine.

De vrije basisschool De Dorpslinde in Bredene blijft de hele week gesloten. Verschillende leerlingen en leerkrachten uit verschillende klassen testten daar positief op het coronavirus. Ook de kleuterafdeling op de vestiging Centrumplein van De Zandlopertjes in Bredene besloot om de deuren te sluiten na coronabesmettingen. De kleuters moeten 10 dagen thuis blijven in quarantaine. 

Directeur Gunther Vanmassenhove verwitttigde de ouders dit weekend: "Ik had dit weekend plots 3 besmette kleuterjuffen en ik kon de veiligheid van de kleuters niet meer garanderen. In overleg met de algemeen directeur van de scholengroep Stroom Kris Vandecasteele was de beslissing heel vlug gemaakt om de kleuterafdeling op het Centrumplein volledig te sluiten". De lagere school van de vestiging Centrumplein en de vestiging Groenendijk van De Zandlopertjes in Bredene blijven wel open. 

Geen noodopvang

De kleuterafdeling van de Zandlopertjes op het Centrumplein zal voor de leerlingen en personeelsleden 2 weken sluiten: "De quarantaine loopt tot en met woensdag 12 mei, maar dan zitten we donderdag en vrijdag met verlofdagen in de brug van Hemelvaart. Dus de kleuterafdeling zal pas terug openen op 17 mei", vertelt directeur Vanmassenhove. 

Voor de ouders betekent dit dat de school 2 weken zal gesloten zijn. Er wordt door de school geen noodopvang georganiseerd en de kleuters mogen niet naar de buitenschoolse kinderopvang in Bredene. De gemeente Bredene raadt de ouders aan om hobby's of een bezoek aan vriendjes uit te stellen. 

Corona-uitbraak in school in Ledegem

En ook in Ledegem sluit methodeschool Bloei! de deuren na een corona-uitbraak. Daar zijn een vijfentwintigtal kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs besmet. De kinderen zouden besmet geraakt zijn door een leerkracht, die in verschillende klassen kwam. Vrijdag organiseert de school een testronde. Als de resultaten meevallen, mogen leerlingen volgende week terug naar school. 

Meest gelezen