Cannabistelers veroordeeld voor plantage met 1.000 plantjes in leegstaand bedrijfsgebouw 

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft drie Albanezen veroordeeld voor het telen van cannabis. De plantage bevond zich in een leegstaand bedrijfsgebouw in Mechelen-Noord. Ze krijgen elk 24 maanden cel en een geldboete, met uitstel.

De plantage werd opgemerkt omdat er een indringende cannabisgeur hing in de buurt en de ventilatoren non-stop draaiden. De politie vond er 1.000 planten verspreid over vijf verschillende ruimtes. 

De drie Albanezen die werden aangetroffen, zouden in opdracht hebben gewerkt en elk 4.000 euro ontvangen voor het geleverde werk. Geen van hen wilde zeggen wie de opdrachtgevers waren.  De rechter veroordeelde de drie tot 24 maanden cel en een boete van 16.000 euro, met uitstel.

Distributienetbeheerder Iverlek kreeg een schadevergoeding van ruim 10.000 euro voor gestolen elektriciteit, die werd afgetapt voor de meter.

Meest gelezen