Radio 2

Stadsdienst voor terrassen in Gent klopt overuren: "In 1 week tijd moeten we vergunning rondkrijgen"

Het is alle hens aan dek bij de stad Gent om alle terrasvergunningen in orde te krijgen tegen zaterdag. "Normaal gezien duurt het 3 weken voordat we een terras kunnen goedkeuren, nu doen we het in 1 week. Onze diensten draaien heel wat overuren momenteel", vertelt schepen voor Publieke Ruimte Filip Watteeuw (Groen).

De Genste stadsdienst 'innames publieke ruimte' heeft het dezer dagen extra druk. Bij die dienst worden onder meer de vergunningen voor terrassen geregeld. Op dit moment lopen er 125 aanvragen voor terrassen, een pak meer dan in niet-coronatijden. Het gaat onder meer over aanvragen voor uitbreidingen, voor overnames door nieuwe uitbaters of voor het herschikkingen van terrassen. Maar ongeveer de helft van de aanvragen gaat over nieuwe terrassen.

Flexibel personeel

"Normaal gezien duurt het zo'n 3 weken voor we een terras goedkeuren", zegt de Gentse schepen voor Publieke Ruimte Filip Watteeuw (Groen). "Maar als alle papieren in orde zijn, kunnen we het nu op 1 week afhandelen." Om alles in zo'n sneltempo te kunnen afhandelen, moet het personeel van de dienst wel heel flexibel zijn. "Ze gaan er echt voor", vertelt Watteeuw. "Ze willen geen vertraging, ze willen alles zo goed mogelijk doen voor de horeca, want die hebben zo'n moeilijke periode achter de rug."

Vrijdagavond om 21.30 uur werd ik nog gebeld met het nieuws dat mijn vergunning in orde is

Café-uitbater Mathias Rosseel

Ook de café-uitbaters merken dat de stadsdienst overuren draait. "Ik kreeg vrijdagavond om 21.30 nog een telefoontje van een ambtenaar, om te zeggen dat mijn vergunning was goedgekeurd", getuigt Mathias Rosseel, eigenaar van het Gentse café Minor Swing. "Ongelofelijk dat zij toen nog aan het werk was."

Beluister hier het gesprek met Mathias Rosseel op Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Radio 2
kasto80

Meest gelezen