AFP or licensors

Brug in Mexico-Stad stort in terwijl metrostel erover rijdt: minstens 27 doden

In het zuiden van Mexico-Stad is een viaduct van een metrolijn ingestort, toen een treinstel erover reed. Het ongeval gebeurde rond 22.30 uur plaatselijke tijd. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Volgens de lokale autoriteiten zijn er minstens 27 doden, ten minste 79 mensen zijn gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde gisteravond op de metrolijn 12 in het zuiden van Mexico-Stad. Een overbrugging van een drukke weg bij metrostation Olivos begaf het toen een metrostel erover reed. De brug kwam naar beneden, samen met een wagon. Minstens één auto die net op dat ogenblik onder de brug passeerde, zou onder het puin bedolven zijn. Inzittenden van het treinstel kwamen vast te zitten.

Videospeler inladen...

Reddingsdiensten zijn massaal ter plekke, ze proberen de inzittenden van het metrostel te bevrijden. De reddingswerken werden een tijdlang onderbroken, omdat het treinstel te zwak was om een interventie toe te laten. Hulpverleners zoeken in het metrostel en het puin nog naar mogelijke slachtoffers.

De burgemeester van Mexico-Stad, Claudia Sheinbaum, kwam ter plaatse. De ramp werd volgens de burgemeester veroorzaakt door een steunpilaar die het begaf. 

Metrostation Olivos op de lijn 12 van Mexico-Stad ging pas open in 2012. Eerder waren er al problemen, door de slechte kwaliteit van de metrolijn. 

In 2014 sloot het station Olivos een jaar lang de deuren, door technische mankementen. De lijn raakte in september 2017 ook beschadigd, door een aardbeving. Op Twitter verschenen ruim twee jaar geleden nog beelden van schade aan het viaduct en aan de steunpilaren.

De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador belooft dat er een diepgaand onderzoek komt naar de oorzaak van de ramp. 

Bekijk hieronder ook de reportage over het metro-ongeluk in "Het Journaal":

Videospeler inladen...
AFP or licensors
AFP or licensors

Hoe maak je een brug die nooit instort? De Universiteit van Vlaanderen legt het uit: 

Meest gelezen