Laura Tremerie

Dag van de Brandweer : Let's stick together "Hulpverlening zit in ons hart en onze nieren"

4 mei is Internationale Dag van de Brandweer. Let's stick together is het thema dit jaar. Want de brandweer die kleeft aan elkaar en blijft ook plakken als het moeilijk wordt. Dat hebben de bijna 13.000 brandweerlui en ambulanciers het voorbije corona-jaar wel bewezen. Zo ook Laura Tremerie van de hulpverleningszone Fluvia. 

Laura is sinds 2018 brandweerman in de wijk de Belgiek in Deerlijk. Ze zegt bewust "brandweerman", want dat is de officiële titel: "Maar voor vrouwen is de job zeker haalbaar en ik ben niet alleen of uniek. Er zijn toch al wat vrouwen bij de vrijwillige brandweer."

Laura is 22 jaar. Vroeger was ze lid van de jeugdbrandweer: "Het was een sprong in het onbekende. Ik heb geen kennissen of familie die brandweerman zijn, maar het was een wild idee en het vuurtje was aangewakkerd. Het was voor mij een soort jeugdbeweging toen. Ik ben zo doorgegroeid en ben nu vrijwilliger. Ik combineer dat met mijn studies als verpleegkundige."

Let's stick together

Brandweerlui plakken stevig aan elkaar, meer dan ooit,  dat is ook zo in de wijk de Belgiek waar Laura werkt: "Hulpverlening zit in ons hart en onze nieren. Een brand ga je nooit alleen bestrijden, maar in team. Zeker in coronatijden als het moeilijk is, plakken we aan elkaar en steunen we elkaar."

Ik heb geen kennissen of familie die brandweerman zijn, maar het was een wild idee en het vuurtje was aangewakkerd

Laura Tremmerie

Meest gelezen