Op dit beeld van een veiligheidscamera zie je de bestelwagen door de Hoogstraat scheuren in Deerlijk.
Radio 2

Dieven opgepakt in Nieuwenhove (Waregem) na helse achtervolging

De politie heeft in het gehucht Nieuwenhove bij Waregem, twee dieven opgepakt na een helse achtervolging. De twee waren betrapt bij een diefstal in Tourcoing, in Noord-Frankrijk. Ze vluchtten weg met hun bestelwagen, richting ons land. En hier moeten ze dan zowat alle verkeersregels hebben overtreden. 

Nadat de 2 dieven wegvluchtten, reden ze een tijdlang in de verkeerde rijrichting op de E17. In Deerlijk verlieten ze de snelweg, maar ook daar reden ze verscheidene keren in de verkeerde richting door straten met eenrichtingsverkeer. Ze botsten zo tegen een andere bestuurder. Die raakte lichtgewond en moest naar het ziekenhuis. De bestelwagen van het duo verloor ook nog eens een band, maar ze bleven verder rijden, op de velg. Uiteindelijk stopten ze en probeerden ze te voet verder te vluchten, maar de politie heeft hen dan snel kunnen oppakken. 

Meest gelezen