Ex-koppel krijgt levenslang wegens roofmoord op gevangenisverpleegster uit Grobbendonk

Het Hof van Assisen in Antwerpen heeft een man (46) uit Turnhout en zijn ex-vriendin (36) uit Herentals veroordeeld tot levenslang wegens roofmoord op Christine Lenaerts (45) uit Grobbendonk. Zij werkte als verpleegkundige in de gevangenis van Antwerpen. De twee ontvoerden het slachtoffer, hielden haar enkele dagen vast en wurgden haar uiteindelijk. Vier dagen later werd Lenaerts dood teruggevonden in Olen. Intussen had het koppel haar bankrekening geplunderd en hadden ze geprobeerd haar auto te verkopen.

Op 26 april 2018 werd het lichaam van Christine Lenaerts gevonden in Olen. Ze was vier dagen eerder verdwenen. Haar lichaam vertoonde tekenen van zware slagen en ze was gewurgd. 

Lenaerts was net voor haar verdwijning geschorst door de gevangenisdirectie omdat ze de vrouw van het koppel onderdak verleend had. Die zat in de gevangenis, maar was niet teruggekeerd nadat ze een uitgaansvergunning had gekregen. Ze had haar toenmalige vriend weer opgezocht en samen met hem had ze besloten om de verpleegster te ontvoeren en te beroven, om naar Tenerife te kunnen reizen. 

Ik denk dat de beste plek voor die mensen de gevangenis is, daar waar ze vandaan komen. 

Kris Luyckx, advocaat van de familie van Christine Lenaerts

Het slachtoffer werd door het koppel gedwongen om geld af te halen en ze probeerden ook haar auto te verkopen. Maar de garagist rook onraad en het koppel vreesde betrapt te worden. Daarop wurgden ze de verpleegster en dumpten ze haar.

De rechtbank heeft geen enkele verzachtende omstandigheid aanvaard. Gelet op hun grote maatschappelijke gevaarlijkheid worden de veroordeelden ook vijftien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank én moeten ze twintig jaar van hun celstraf uitzitten voor ze in aanmerking kunnen komen voor een voorwaardelijke invrijheidstelling.

Meest gelezen