Foto Kurt

Festival Dranouter komt dan toch met kleinschalig alternatief deze zomer

De organisatoren van Festival Dranouter pakken dan toch uit met een alternatief deze zomer, ook al is het nog onduidelijk wat er wettelijk al zal mogen. Het worden kleinschalige 'Zomersessies': 4 concertavonden met telkens 5 bands, voor een publiek van maximaal 2.500 mensen, in bubbels. 

"Er is nog geen duidelijkheid over wat er zal kunnen tegen augustus, maar we kunnen niet blijven wachten", zegt organisator Bavo Vanden Broeck van Festival Dranouter. "De vorige deadline was 23 april. We waren klaar om met ons team uit de startblokken te kunnen schieten. Maar er kwam geen nieuws. De volgende deadline is op 11 mei, maar er is geen garantie dat er dan effectief meer informatie zal zijn. Maar een festival organiseren is een gigantisch werk, als je het professioneel wil doen, en wachten tot dan was niet meer haalbaar."

50.000 mensen, heerlijk dicht op elkaar, zal er niet in zitten. Maar we doen het maximaal haalbare
Organisator Bavo Vanden Broeck

Bavo en zijn team hakten uiteindelijk zelf de knoop door en beslisten dan toch om 4 opeenvolgende concertavonden te organiseren, van donderdag 5 tot  en met zondag 8 augustus, onder de naam "Dranouter Zomersessies XL". "50.000 bezoekers, heerlijk dicht op elkaar, zal er niet in zitten", zegt Vanden Broeck, "maar we doen het maximaal haalbare. We zetten de grote tent op en zullen er tot 2.500 mensen in toelaten, aan tafeltjes, in bubbels van maximaal 4 personen." Per concertavond zullen 5 artiesten optreden, Belgische artiesten vooral, waaronder Flip Kowlier, Hooverphonic, Bart Peeters en Het Zesde Metaal.

Coronagarantie

Tickets voor de 4 concerten zijn te koop vanaf vrijdag, om 11 u.  En de organisatoren geven coronagarantie: als het festival niet kan doorgaan of voor een kleiner publiek dan verwacht, dan krijg je je geld terug. 

Wannes Capelle in de wolken

Ook voor Wannes Capelle van Het Zesde Metaal klinkt het als muziek in de oren dat er een mini festival komt voor 2500 mensen: "Het is niet perse hoe meer hoe beter of zo, maar het is wel zo dat een massa mensen een energie terug katapulteert naar het podium waardoor je als band boven jezelf uitstijgt. Als mensen heel ver uit elkaar zitten en ze zijn met weinig dan werkt dat gewoon minder goed. Dat is heel simpel. Dat is bijna fysica."

Tijdens een live optreden krijg je van 't publiek een energie terug waardoor je als band boven jezelf uitstijgt
Wannes Capelle

Meest gelezen