Foto: Sven Soetens

Vijftiger uit Blind Getrouwd vond nog voor de uitzending dan toch de liefde tijdens maken van podcast

Sven Soetens, die zijn huwelijk in het televisieprogramma "Blind Getrouwd" spaak zag lopen, onder meer omdat hij te plat Antwerps sprak, heeft net voor het programma werd uitgezonden op VTM een nieuwe liefde gevonden. Dat kondigde hij aan op Facebook. De vonk sloeg over toen ze samen een podcast maakten. "Hopelijk heb ik nu wel de ware gevonden", zei hij verheugd op Radio 2 Antwerpen.

"Drie maanden geleden gingen we voor het eerst op date. En om niet altijd te wandelen - wandelen - wandelen, besloten we om samen een podcast te maken. Resultaat: de podcast is af, en tussen ons is het dik aan." Dat schreef Sven Soetens zopas op Facebook. In "Blind Getrouwd" werd hij door zijn kersverse bruid nog gedumpt, onder meer omdat hij te plat Antwerps sprak en te hard van stapel liep. 

Foto: Sven Soetens

"Wij hebben mekaar leren kennen na de opnames en voor de uitzending", vertelt Petra Michiels, Svens nieuwe vriendin, in "Start Je Dag" op Radio 2 Anwerpen. Intussen zijn ze drie maanden samen. "Ja, dat is drie keer zo lang als mijn laatste huwelijk!", lacht Sven. "Ik hou wel van Antwerps", vult Petra lachend aan.

Eerst bleven we netjes op anderhalve meter, maar we zaten toch al gauw in mekaars bubbel
Sven Soetens, ex-deelnemer Blind Getrouwd

De twee hebben elkaar online leren kennen. "Petra had een website gemaakt om te daten. Ze had een oproep gedaan om haar uit te nodigen voor een leuke date. Eerst bleven we netjes op anderhalve meter, maar we zaten toch al gauw in mekaars bubbel", klinkt het veelzeggend. 

De twee maakten al datend een podcast. "We spraken al heel snel over wat we allemaal al meegemaakt hadden in relaties en wat we hadden geleerd. Al snel kwamen we tot de vaststelling dat dat processen waren die we toch gemeen hadden. Toen we er andere singles naar vroegen, bleek dat ook terug te komen", legt Sven uit. "Om singles een hart onder de riem te steken, vonden we het belangrijk om dat een keer op te lijsten en te laten horen. En we willen ook meegeven dat single zijn best wel dik ok is." 

Meest gelezen